Фінал ІІ конкурсу туристичних маршрутів

Завершено ІІ обласний конкурс туристичних маршрутів серед територіальних громад області «Дніпропетровщина туристична».
Цього року на конкурс надійшло 28 заявок. Десять з них, які найбільше відповідали умова конкурсу, були виставлені на обласному туристичному сайті для онлайн голосування.
-Кожне село, селище, місто нашого краю має свою унікальну історію, свої туристичні родзинки. Ми хочемо, або про них дізналися не тільки жителі Дніпропетровщини, а й всієї України. Перший крок ми зробили. Давайте рухатися далі і разом розвивати туризм на Дніпропетровщині, – сказала, вітаючи півфіналістів конкурсу голова ГО “Жінки плюс”, кандидатка наук з державного управління, начальниця управління з питань гуманітарної, соціально-культурної сфери та освіти Дніпропетровської обласної ради, ініціаторка конкурсу тлілія ГИРЕНКО.
Диплом переможців конкурсу та депутатські субвенцію отримали Межівська селищна рада Синельниківського району за туристичний маршрут «Відчуємо дух махновської вольниці» (1 місце), Піщанська сільська рада Новомосковського району за туристичний маршрут «Чудеса Присамар’я, що дарують жагу до життя» (2 місце), Миколаївська сільська рада Синельниківського району за туристичний маршрут «Миколаївські дива» та Солонянська селищна рада Дніпровського району за туристичний маршрут «Туристичні об’єкти Солонянщини» (3 місце). Усі інші фіналісти конкурсу отримали заохочувальні подарунки від обласної ради та диплому учасників конкурсу.
А ще представники туризму місцевих громад мали змогу взяти участь у цівій екскурсії Дніпропетровським національним історичним музеєм імені Дмитра Яворницького.
Детальніше з туристичними маршрутами Дніпропетровщини можна ознайомитися на сайті http://tourism.dp.gov.ua/